Azi facem o frittata, bună nu doar pentru micul dejun, dar și ca aperitiv, pentru că o data ajunsă la temperatură camerei și feliată, completează foarte frumos platourile de aperitive. Am folosit soia fâșii, care o dată fierte, așa cum scrie pe ambalaj, arată și pot fi folosite ca și fâșiile din piept de pui. Și așa le-am și folosit, doar că, așa cum vă spuneam, nu o să facem rețete strict vegetariene, și am a€œcuplat” fâșiile de soia cu ouă și cașcaval și un piculeț de chorizo.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • o pungă fâșii soia Inedit
  • 5 ouă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o legătură ceapă verde tăiată mărunt
  • o legătură leurdă tăiată mărunt
  • 100g chorizo tăiat felii subțiri
  • 2 căței de usturoi
  • 50g cașcaval dat pe răzătoare
  • o legătură de mărar tocat mărunt
  • sare, piper după gust
  • roșii cherry pentru garnisit

Mai întâi ne ocupăm de fâșiile de soia, pe care le fierbem 15 minute, așa cum scrie pe ambalaj, în apă cu sare, apoi le scurgem bine într-o sită și le tamponăm cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă. Apoi, într-o tigaie încăpătoare, incigem uleiul de măsline și prăjim ceapă verde și leurda, un minut, până sunt moi.

Peste leurdă punem feliile de chorizo și usturoiul dat pe răzătoare sau prin presă și le călim toate împreună, 5 minute la foc moderat. Între timp incigem cuptorul la 180A°C și ungem cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 20cm, apoi amestecăm într-un bol mare ouăle, cașcavalul dat pe răzătoare, mărarul, sare și piper după gust. Când chorizo e aproape prăjit, adăugăm fâșiile de soia, amestecăm bine și mai lăsăm pe foc 2-3 minute, ca să se întrepătrundă aromele. Punem totul peste amestecul de ouă, mai amestecăm o tură, apoi turnăm în tavă pregătită și coacem 20-25 de minute sau până frittata e bine legată și frumos rumenită.

E delicioasă atât caldă, proaspăt scoasă din cuptor, dar și rece e la fel de bună, promit! Să vă fie de cel mai bine și să vă împrieteniți cu soia, că să vedeți voi ce minunății facem cu ea!