Felii cu fructe

Prezentat de Inedit

Ingrediente:
  • 50 g de curmale uscate fără sâmburi
  • 50 g de nuci caju nesărate
  • 40 g de ghimbir zaharisit
  • 50 g de merișoare uscate
  • 50 g de migdale feliate
  • 175 g de faină
  • 3 lingurițe rase de Praf de copt Dr. Oetker
  • 100 g de zahăr din trestie
  • 1 priză de sare
  • 6 linguri de ulei
  • 125 ml de Băutură din soia simplă neîndulcită– Inedit
Pentru tava de copt:
  • Hârtie de copt
  • Cuptor cu încalzire sus-jos: circa 180 ͦ C
  • Cuptor cu aer cald: circa 160 ͦ C
  • Poziția grătarului: din mijloc
  • Durata de coacere: circa 25 de minute
Mod de preparare:

1.Se mărunțesc curmalele, nucile caju, ghimbirul și merișoarele. Din migdale se pune deoparte 1 lingură, iar restul se amestecă cu celelalte fructe mărunțite. Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

ALUATUL

2.Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, sarea, uleiul și băutura din soia. Se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu paletele de batere, scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. Se încorporează amestecul de fructe și nuci caju. Aluatul se întinde în tava de copt în două fâșii (cu lățimea de circa 4 cm), una lânga cealaltă. Se presară cu migdale feliate, apoi se coace.

3.Prăjitura se scoate cu tot cu hârtia de copt de pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

Sugestie: Feliile se pot presăra înainte de coacere cu puțin zahăr de trestie.