Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de cocos,
  • 2 cepe,
  • o ceapă verde mică,
  • 2 morcovi,
  • 1/2 linguriță curry,
  • 2 căței usturoi,
  • 2 linguri sos de roșii,
  • 500 g tofu simplu,
  • 50 g făină,
  • 50 g alune tocate,
  • sare,
  • piper

Pentru prăjit: ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

  1. Se curăță și se taie în bucățele cei doi morcovi, cepele și usturoiul și se pun la călit în puțină apă si ulei. Apoi se adaugă curry, sosul de roșii și se amestecă în continuare.
  2. Intr-un castron se pune tofu tăiat, făina, alunele tocate, sarea, piperul, uleiul de cocos și sosul de mai sus (punctul 1) și se amestecă până se obține o pastă omogenă.
  3. Din pasta obtinută se modelează chiftele de marime medie și se tapetează cu făină.
  4. Chiftelele se pun la prăjit.