Ingrediente:
8 buc. tofu (felii groase de cca 1 cm), 4 linguri Sos Tamari (sos de soia fermentat natural), 2 linguri de ulei, 2 linguri de unt, 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt, 1 ceapă tocată mărunt, de preferat ceapă roşie, 2 linguri de piper boabe albe şi negre, zdrobite, 100 ml de vin alb sec, 200 ml supă clară de legume, frunze de maghiran (cantitate după preferinţă), frunze de cimbru (cantitate după preferinţă), 6-8 linguri de smântână, creme fraiche
Mod de preparare:
Feliile de tofu se stropesc cu sos de soia şi se lasă să se marineze puţin. Se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de tofu, se scot din tigaie şi se menţin la cald. Se pune untul în tigaie si apoi se prăjesc puţin ceapa şi pătrunjelul. Se adaugă boabele de piper zdrobite, nu se încing prea tare fiindcă piperul devine amar. Se stinge cu vinul alb şi se adaugă supa de legume. Se adaugă frunzele de verdeaţă şi se lasă să fiarbă câteva minute. Se finisează cu smântâna. Cu acest sos se acoperă bucăţile de tofu şi se servesc imediat.
Recomandare:
Garnitură foarte potrivită: orez sălbatic.
Această rețetă este realizată în colaborare cu Chef Jakob Hausmann, Master in culinary art.