Ingrediente:

  • 500g batoane de tofu – 2 pachete (simple sau picante),
  • 200 g salată mixtă,
  • 2 linguri oţet aromatizat cu ierburi,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 6 linguri ulei de măsline,
  • 4 linguri oţet balsamico,
  • 1 legătură busuioc,
  • 2 buc. usturoi,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare: Batoanele de tofu se taie în părți egale. Într-o tigaie teflonată se încing 2 linguri de ulei de măsline şi se rumenesc bucățile de batoane de tofu pe toate părţile. Se toacă usturoiul şi busuiocul, se amestecă cu oţetul balsamic, sosul de soia şi restul de ulei de măsline, pentru a obţine un sos de salată, se condimentează cu sare şi piper după gust. Acest sos se toarnă peste salata mixtă. Se amestecă bine şi se serveşte cu bucăți de batoane de tofu.

Această rețetă este realizată în colaborare cu Chef Jakob Hausmann, Master in culinary art.