Pastă de fasole cu pate și sos de soia

Prezentat de Teo's Kitchen

M-am gândit să vă propun o rețetă fără foc, o pastă de fasole albă condimentată cu sos de soia Inedit și îmbunătățită cu pate vegetal picant Inedit, care face pastă nu doar mai cremoasă dar îi da și o aromă deosebită. Mai punem și 3 feluri de ceapă, că doar ceapă și fasolea merg perfect împreună și un pic de usturoi pentru gust și un pic de ardei kapia pentru gust, culoare și aromă.

Ingrediente:
  • o conservă de 400g fasole albă
  • 2 lingurițe sos de soia Inedit
  • o cutie pate vegetal picant din soia Inedit
  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • o jumătate de ceapă albă mică
  • o jumătate de ceapă roșie mică
  • câteva fire de cepșoară (chives)
  • o felie de ardei kapia sau ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper după gust

Mai întâi tăiem cât de mărunt putem ceapă albă, ceapă roșie, cepșoară, ardeiul gras/kapia, cei 2 căței de usturoi. Într-un blender punem fasolea, pe care o scurgem foarte bine de apă în care a stat în conservă și o clătim de câteva ori sub jet de apă rece apoi o lăsăm câteva minute la scurs. Peste fasole punem pateul vegetal picant din soia Inedit, uleiul de măsline și sosul de soia Inedit. Le amestecăm bine, până avem o pastă fină.

Mutăm pastă de fasole într-un bol încăpător și punem deasupra restul ingredientelor, tocate mărunt. Acestea ne dau nu doar gust, ci oferă texturii pastei de fasole. Puteți, de altfel, să nu dați fasolea prin blender, ci să o pisați cu furculița, însă mie îmi place mult mai mult dacă pastă e foarte fină iar restul ingredientelor sunt tocate, pentru că toate gusturile se simt mult mai bine. Amestecăm totul și punem sare și piper după gust. Nu uitați că sosul de soia este și el sărat, deci mergeți pe gustate.

Pasta de fasole albă cu pate și sos de soia merge cel mai bine pe pâine prăjită, crostini, bruschette. E perfectă pentru vară dar și iarnă, mai ales în perioadele de post. O puteți servi la picnic, ca aperitiv la petreceri și o puteți îmbunătăți cu bucățele de bacon prăjit.