Mini muffins cu tofu și legume

Prezentat de Teo's Kitchen

Azi avem mini muffins cu tofu în saramură cu ardei de la Inedit.

Ingrediente pentru 12 bucăți:
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe sos de soia Inedit
  • 1 ardei kapia/gras roșu mic, tăiat cubulețe
  • o ceapă albă mică tăiată mărunt
  • ½ dovlecel/zucchini dat pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă
  • 100g cașcaval dat pe răzătoarea mare
  • 3-4 căței de usturoi tăiați mărunt
  • sare și piper după gust
  • o cutie de 300g Tofu în saramură Inedit, cu ardei
  • măsline negre întregi, fără sâmburi

Mai întâi încingem cuptorul la 200°C, apoi batem ouăle ca pentru ompleta și punem sosul de soia Inedit. Adăugăm apoi ceapa, ardeiul, dovlecelul, usturoiul, cașcavalul dat pe răzătoare, sare și piper după gust. Nu uitați că sosul de soia este oricum sărat, deci grijă la câtă sare puneți. Scoatem tofu din cutie, scurgem bine saramură și îl ținem puțin într-o sită, apoi îl tamponăm bine de tot cu hârtie de bucătărie, până nu mai lasă lichid.

Sfărâmăm tofu peste amestecul de ou și legume, amestecăm bine bine, apoi împărțim compoziția egal între cele 12 forme pentru muffins și punem tavă în cuptorul încins și coacem 20-22 sau până când muffins sunt bine legate. Le lăsăm să se răcească la temperatura camerei sia€¦ aia e. Sunt bune și reci și calde, și la micul dejun dar și că gustări în timpul zilei.