Coșulețe umplute cu Tartinero

Prezentat de Inedit

Ingrediente pentru coșulețele aperitiv:
  • 320 g făină
  • 90 ml ulei măsline
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu (stins în puțină zeamă de lămâie)
  • 90 ml aquafaba (zeamă de năut /fasole albă fiartă sau din conservă, folosită ca înlocuitor pentru ou)
Umplutura:
  • Pastă tartinabilă Tartinero, diverse sortimente
  • Se pot adăuga verdețuri, zeamă de lămâie, alte legume (roșii, avocado, ceapă etc.)
Mod de preparare:
  1. Într-un bol pentru mixer se pune făina, sarea, uleiul și se amestecă cu mixerul la viteză mică până la obținerea unui aluat sfărâmicios.
  2. Se adaugă aqaufaba, bicarbonatul stins și se amestecă cu mixerul până la obținerea unui aluat omogen. Se păstrează la frigider 15 minute.
  3. Aluatul obținut se răstoarnă pe blatul de lucru pudrat cu făină, apoi se împarte în 2 părți egale.
  4. Fiecare parte de aluat se întinde cu ajutorul unui sucitor cu grosimea de 2-3 mm. Se decupează coșulețele cu ajutorul unei forme pentru biscuiți, se pun în tava de brioșe și se înțeapă cu furculița.
  5. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit (180  ͦC), timp de 20 minute sau până când prind culoare pe margini.
  6. După ce se răcesc, coșulețele se decorează cu pastă tartinabilă Tartinero, verdețuri și legume după preferință. Se servesc imediat sau se păstrează la frigider.