Chifteluţe din soia cu usturoi

Prezentat de Inedit

Ingrediente:
  • 100 grame de granule din soia de la Inedit
  • 1 cartof mare fiert
  • 1 morcov
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • o legătură de pătrunjel (nu foarte mare)
  • pesmet
  • sare şi piper
  • ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:

Aceste granule sunt obţinute din soia nemodificată genetic, prelucrată şi deshidrată, astfel încât poate înlocui cu succes carnea, având de două ori mai multe proteine şi mai puţine calorii. Se pun granulele de soia la hidratat în apă caldă undeva la 20-30 de minute, apoi pune-le într-o strecurătoare. Între timp, toacă mărunt ceapa, usturoiul, iar morcovul se dă printr-o răzătoare fină. Zdrobeşte cartoful fiert cu o furculiţă.  Adaugă puţin ulei de floarea soarelui într-o tigaie, apoi căleşte ceapa (până devine transparentă) şi morcovul. După ce ai strecurat soia, stoarce-o de apă şi adaugă peste restul ingredientelor din tigaie. Condimentează cu sare şi piper, adaugă o lingură de pesmet, cartoful zdrobit şi o mână de pătrunjel tocat mărunt. Amestecă cu o spatulă din lemn, lasă pe foc câteva minute, apoi opreşte totul.  Când s-a răcit compoziţia, poţi face chifteluţe mici şi rotunde pe care le dai prin pesmet, apoi le prăjeşti în ulei încins (tot din floarea soarelui).  Atenţie! Nu le lăsa foarte mult la prăjit, compoziţia fiind deja coaptă pe dinăuntru. Dacă nu-ţi doreşti să le prăjeşti, le poţi băga la cuptor, aşezate pe hârtie de copt. Le poţi consuma ca atare, alături de paste integrale sau într-o salată cu ridichi, rucola şi seminţe de susan.

Articolul complet aici: http://www.eva.ro/dietafitness/dieta/5-alimente-delicioase-pentru-perioada-postului-articol-202995.html