Prăjitură ciocolatoasă cu lapte de soia

Prezentat de Teo's Kitchen

Azi avem o prajituroancă, îi spun așa pentru că e decadent de ciocolatoasa, bună pentru suflet când e trist. Unul dintre ingredientele principale este Băutură din soia cu aromă de vanilie Inedit.

Ingrediente:
  • 400ml Băutură din soia cu aromă de vanilie Inedit
  • 4 albușuri
  • 4 gălbenușuri
  • 300g zahăr
  • 150g unt
  • 250g făină
  • 150g cacao
  • un pliculeț praf de copt

Mai întâi încingem cuptorul la 180°C și tapetăm cu hârtie de copt o tavă mare (35A/ 40 cm). Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Separat, frecăm gălbenușurile cu zahărul până avem o cremă ca o alifie, deschisă la culoare și în care zahărul nu se mai simte. Adăugăm apoi untul moale, la temperatură camerei și amestecăm bine cu mixerul la viteză mare. Adăugăm apoi laptele se soia, amestecăm din nou și punem făină, cacao și praful de copt. Omogenizăm și la final punem și albușurile bătute spumă, de data asta însă nu mai amestecăm cu mixerul, ca să nu iasă aerul din compoziție. Amestecăm cu spatulă, cu mișcări de sus în jos, până spuma de albușuri e incorporată. Turnăm compoziția în tavă și nivelăm cu spatulă, apoi o coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii.