Amandină de post

Prezentat de Inedit

Ingrediente:

**Pentru aluat: ** * 220 g făină, * 40 g Cacao Neagră Dr. Oetker, * 1 plic Praf de copt Dr. Oetker, * 1/2 linguriţă sare, * 100 g zahăr brun (sau zahăr tos), * 240ml apă rece, * 100 ml ulei de floarea soarelui, * 2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

**Pentru cremă: ** * 100 g pudră de migdale (sau migdale decojite măcinate fin şi cernute), * 1 plic Vege-Gel Dr. Oetker, * 50g zahăr brun (sau zahăr tos), * 4 linguri amidon Gustin Dr. Oetker, * 4 linguri Cacao Neagră Dr. Oetker, * 800 ml Lapte de soia Inedit

**Pentru sirop: ** 8 linguri zahăr, 3 căni apă, 2 fiole (2 ml) Esenţă de rom Dr. Oetker

**Pentru glazură: ** * 1 plic Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker, * 3-4 linguriţe de apă

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, cacao si sarea. Zahărul şi zahărul vanilinat se dizolvă în apă şi se adaugă uleiul. Se toarnă peste compoziţia de faină şi se amestecă cu mixerul la viteză mare.

Aluatul se toarnă într-o formă de copt (aproximativ 25x18 cm) şi se coace 30 minute la 180°C (cuptor preîncălzit); se scade apoi temperatura la 170°C şi se mai lasă încă 30 minute. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Pentru cremă se amestecă toate ingredientele într-o oală şi se pune pe foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă se ia de pe foc şi se răceşte pe baie de apă. Se opresc 5 linguri din cremă pentru decor.

Pentru sirop se ard 2 linguri de zahăr într-o crăticioară până când se caramelizează. Se adaugă 1 cană de apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se adaugă restul de zahăr şi apa şi la final, când siropul s-a mai răcit puţin, esenţa de rom.

Se taie blatul pe orizontală în trei straturi egale. Se însiropează stratul de jos şi se întinde jumătate din cremă. Se pune al doilea strat, se însiropează şi se aşează crema rămasă. Deasupra se pune ultimul strat de blat şi se însiropează.Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se decorează cu crema rămasă. Se ţine în frigider câteva ore şi apoi se serveşte. Blatul trebuie tăiat cu atenţie. Dacă nu reuşiţi să obtineţi trei bucăţi, atunci poate fi tăiat în două, iar crema se va pune toată la mijloc.